Zie jij ook zoveel mensen hardlopen tijdens quarantaine?

Hardlopen en wandelen tijdens quarantaine

Wie had het kunnen bedenken dat een virus ons leven zo zou veranderen? Elkaar geen hand kunnen geven, een anderhalf meter samenleving, zoveel mogelijk thuiswerken en geen knuffels van oma of opa. Het blijft voor iedereen een uitdaging om te leven tijdens een pandemie en in quarantaine.

Het Corona virus veranderd ons levenswijze, maar het vraagt ons om creatiever te zijn. En dat doen wij met zijn allen al heel goed. Als gevolg hiervan zie je veel mensen buiten hardlopen of ze maken een korte wandeling. Hardlopen en wandelen brengt ons ontspanning en energie die wij nodig hebben om deze periode van social distancing door te komen.

Wil jij weten waarom hardlopen en wandelen zo rustgevend is. Lees dan zeker verder. En wellicht ga je zelf ook vaker een kort rondje lopen tijdens het thuiswerken.

Maar eerst: wat is een pandemie?

Volgens de World Health Organization word een pandemie als volgt gedefinieerd: een pandemie is een wereldwijde verspreiding van een ziekte. Een grieppandemie wordt veroorzaakt wanneer een nieuw griepvirus opduikt en zich over de hele wereld verspreidt. Hierbij geld vaak dat de meeste mensen geen immuniteit hebben. Virussen die in het verleden een pandemie hebben veroorzaakt, waren meestal afkomstig van dieren. Dit geld nu ook voor het Corona virus dat naar alle waarschijnlijkheid afkomstig is van vleermuizen. Het virus is van mens op dier overgestapt en werd voor het eerst geconstateerd in Wuhan, China.

‘Een pandemie is een wereldwijze verspreiding van een ziekte’ – World Health Organization­[1]

Het virus heeft zich vliegensvlug verspreid over de wereld. Om de verspreiding van het virus te voorkomen is er in Nederland gekozen voor een intelligente lockdown. De actuele richtlijnen om de verspreiding van het virus te verminderen vind je op de website van het RIVM.

Voel je gelukkiger door hardlopen

Maar er zijn gelukkig ook manieren om jezelf energiek en kalm te houden tijdens deze onzekere tijd. Een voorbeeld hiervan is een stukje hardlopen om even je gedachten te verzetten. Daarnaast brengt hardlopen ook de onderstaande wetenschappelijke bewezen voordelen met zich mee:

  1. Ten eerste voel je je gelukkiger, doordat de natuurlijke neurotransmitters (serotoninen en endorfinen) vrijkomen. Dit zijn je gelukshormonen.
  2. Je verbrand de extra calorieën die wij allemaal tijdens quarantaine nuttigen.
  3. Je verbetert je concentratie.
  4. En voegt jaren aan je leeftijd toe, doordat je lichaam in een gezondere staat verkeerd.

Drie keer per week een halfuur hardlopen kun je hierbij als richtlijn gebruiken.

‘Verbeter je concentratie en voel je gelukkiger door hardlopen[2]

Wandelen in de natuur

Net als hardlopen is ook een klein stukje wandelen een goede manier om jezelf scherp en gezond te houden. Door dit virus gaan wij namelijk weer back to basic. Hierdoor is er veel wat niet mag, maar gelukkig kunnen we nog wel genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft (ook al is dat maar voor even). Wandelen in de natuur brengt je gedachte tot rust, geeft je frisse lucht en is werkelijk een moment van mindfullness. Maar er zijn ook wetenschappelijk bewezen voordelen van wandelen bekend, zoals:

  1. Het vermindert stress.
  2. Je wordt creatiever in het bedenken van oplossingen, omdat het een goede stimulans is voor je hersenen.
  3. Het versterkt je spieren en botten en vermindert hierdoor de kans op osteoporose.
  4. En je krijgt er een betere nachtrust voor terug.

Uiteraard kun je de wandeling ook samen met een vriend of vriendin doen (vanzelfsprekend op gepaste afstand).

‘Wandelen stimuleert de hersenen en vermindert de kans op dementie[3]

Al zin gekregen in een mooie wandeling? Bekijk dan eens een nieuwe route op de website van natuurmonumenten. Zo kun je drukke routes vermijden en nieuwe routes ontdekken.

Ontspannen bij Organic Massage

Ontspannen bij Organic Massage zit er helaas even niet in en Organic Massage is vooralsnog gesloten tot en met 20 mei. Maar stil zitten doe ik ook zeker niet en ik ben de juiste voorbereidingen aan het treffen zodat ik jullie in een extra hygiënische, veilige en mooie omgeving weer kan ontvangen.

Wil je weten wanneer Organic Massage weer open is? Houd dan zeker de social media kanalen in de gaten, en per mail wordt je uiteraard geïnformeerd. Voor nu wens ik jullie al het goeds en een gezonde tijd.

Literatuur

[1] World Health Organization

[2] Mens en gezondheid

[3] Pro-education

Op de hoogte blijven van alles op het gebied van massage, ontspanning, verzorging en de aanbiedingen van Organic Massage? Schrijf je hieronder in.

Als je nu inschrijft voor de maandelijkse nieuwsbrief krijg je 2,50 korting op je eerste reservering. Boek nu! En wie weet tot snel. 

Vorige

Volgende

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
💬 Vragen?
Wist je dat je via onze nieuwsbrief gebruik kunt maken van kortingsacties?