3 Tips om nekpijn te verhelpen

3 tips om nekpijn te verhelpen

Heb jij last van nekpijn en wil je daar graag wat aan doen? Lees dan zeker verder. Nekpijn is een veelvoorkomende klacht en het zal dan ook niet verrassend zijn dat 2 op 3 mensen last heeft van nekpijn. Daarom deel ik in deze blog drie tips om nekklachten te verhelpen.

Tip 1 Blijf bewegen

Ten eerste is het belangrijk om je nek te blijven bewegen. Dit is belangrijk, omdat de spieren anders verstijven en de klachten zullen aanhouden of verergeren. Hieronder vind je drie simpele oefeningen om dagelijks uit te voeren.

Drie oefeningen om de nekklachten te verminderen

  1. Buig je hoofd naar voor en naar achteren. En herhaal dit 10 keer.
  2. Probeer links over je schouders naar achteren te kijken en dan rechts. Ook dit herhaal je 10 keer.
  3. Beweeg daarna je linker oor naar je linker schouder en dan je rechter oor naar je rechter schouder. Herhaal ook dit 10 keer.

Voer de bewegingen gecontroleerd uit en forceer niks. Gun het wat tijd.

Tip 2 Spierbalsems

Spierbalsems kun je bij elke drogisterij kopen. Maar wat zijn spierbalsems eigenlijk? En wat voor effect hebben ze op onze spieren?

Spierbalsems zijn middeltjes die voor een verwarmend effect zorgen waardoor jouw pijnklachten verminderen. Dit klinkt uiteraard als een wondermiddel. Maar wetenschappers noemen dit soort middeltjes ‘revulsieve producten’, om aan te geven dat ze voor afleiding zorgen. Uit onderzoek komt namelijk naar voren dat de warme smeersels de kleine bloedvaatjes prikkelen in de huid. De prikkeling zorgt voor een verwarmend effect met als resultaat afleiding van jouw nekklachten en stimulatie van de bloedcirculatie.

Ondanks dat de smeersels met name een afleidend effect hebben, kan het prettig zijn om tijdelijk verlost te zijn van je pijnklachten. Om het effect van deze wondermiddeltjes te vergroten gebruikt Organic Massage een authentieke gele tijgerbalsem olie van het merk Siang Pure Oil.

Geneeskrachtige en ontspannende tijger balsem olie

Siang Pure oil is een merk dat wereldwijd wordt verkocht en staat bekend als een kruidengeneesmiddel. Speciaal voor de klanten van Organic Massage maak ik gebruik van de originele gele tijgerbalsems olie. De gele variant is de originele en sterkste variant.

De olie verwarmd de huid en de geur werkt rustgevend bij een ontspanningsmassage.

Tip 3 Werkhouding

Vermoed je dat je nekpijn veroorzaakt wordt door een verkeerde houding tijdens werken of slapen? Kijk dan of je werkplek aangepast kan worden, met bijvoorbeeld een andere stoelafstelling of tafel. Om in een betere houding te slapen, kun je een beter passend kussen kiezen of je matras vervangen. Laat je goed adviseren.

Heb je na deze tips nog steeds last van die vervelende pijn in je nek? Kom dan kennis maken met Organic Massage in Breda. Als je nu inschrijft voor de maandelijkse nieuwsbrief krijg je 2,50 korting op je eerste reservering. Boek nu! En wie weet tot snel. 

Vorige

Volgende

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
💬 Vragen?
Wist je dat je via onze nieuwsbrief gebruik kunt maken van kortingsacties?