Geniet na een intensieve workout van een sportmassage

Voor snel herstel en meer resultaat

Ben jij regelmatig in de sportschool of sportvereniging te vinden en wil je je lichaam ook na een training goed onderhouden? Of heb jij een baan waarbij je fysiek zwaar werk verricht? Dan is een sportmassage iets voor jou. Een sportmassage voorkomt blessures en spierpijn en helpt je om beter te presteren.

De keus tussen een ontspanningsmassage of sportmassage is niet altijd snel gemaakt, dus hieronder staat toegelicht wat een sportmassage is en welke effecten het heeft op je lichaam.

Wat houdt een sportmassage bij Organic Massage in Breda in?

Bij een sportmassage wordt altijd een korte intake gedaan om een goed beeld te krijgen van je klachten en de aandachtsgebieden (bijvoorbeeld nek, schouder, rug, benen of kuiten). Een sportmassage heeft dezelfde ingrediënten als een goede workout of intensieve training: opwarming, inspanning en cooling down. Alleen hoef jij nu niets te doen en ligt de focus op het herstel van je lichaam.

Een stevige massage

Als eerste warmen we de spiergroepen op met strijkbewegingen. Daarna volgt een stevige massage met druk-, kneed-, klop- en trilbewegingen. Deze technieken maken het bindweefsel los en halen knopen uit de spieren. Tot slot worden de afvalstoffen uit de spieren afgevoerd door schud- en strijkbewegingen. Dit helpt bij het spierherstel en het voorkomen van spierpijn.

Een sportmassage is een vrij stevige massage die niet altijd prettig aanvoelt, maar wel essentieel is om de afvalstoffen die na het sporten ontstaan beter af te voeren. Het is een herstelmassage waarbij de pijnlijke, vermoeide en stijve spieren sneller kunnen herstellen en je fitter aan de volgende training kunt beginnen. Doe de massage niet vlak voor of na een grote inspanning maar enkele dagen daarna zodat je lichaam de rust heeft gehad om te herstellen. Je zult hierdoor lekkerder kunnen sporten en beter presteren. Kom het ervaren bij Organic Massage in Breda.

  • De druk van de massage is gemiddeld tot krachtig.
  • De gemasseerde zones zijn de nek, schouders, rug, benen (voor- en achterkant) en kuiten.
  • Je kunt kiezen uit een massage van 30 minuten of 60 minuten.

De effecten van een sportmassage

  • Helpt blessures en spierpijn voorkomen
  • Verbetert de bloedcirculatie en daarmee de afvoer van afvalstoffen
  • Sneller herstel na een intensieve workout of training
  • Resulteert in soepelere spieren
Chat openen
💬 Vragen?
Wist je dat je via onze nieuwsbrief gebruik kunt maken van kortingsacties?