Gericht aan de slag met rugklachten

Nek-, schouder- en rugmassage

Mensen die klachten hebben in hun nek, schouders en/of onderrug hebben vaak veel baat bij een nek-, schouder- en rugmassage. Nek- en rugpijn ontstaat vaak door spanning en/of een verkeerde werkhouding. Lang achter de computer zitten is bijvoorbeeld niet goed, maar de klachten kunnen ook een uiting zijn van de drukte van alledag (gezin, werk, sociale contacten en stress).

De nek-, schouder- en rugmassage van Organic Massage besteedt extra aandacht aan deze gebieden en biedt daardoor snel verlichting van nek- en rugklachten en stijfheid.

Wat houdt een nek-, schouder- en rugmassage bij Organic Massage in Breda in?

Samen bespreken we je nek- en/of rugklachten en hun eventuele oorzaken. Heb je bijvoorbeeld veel last van stress, kun je niet goed ontspannen of heb je een verkeerde lichaamshouding?

De pijnklachten kenmerken zich vaak door een lokale opzwelling in het spierweefsel. Dit wordt ook wel een spierknoop of triggerpoint genoemd. Triggerpoints ontstaan vooral door overbelasting. Denk aan sporten zonder warming-up, zwaar lichamelijk werk, vaak herhaalde bewegingen, aanhoudende stress en een ongunstige (werk)houding. Als gevolg van de overbelasting trekken de spiervezels zich samen en ontstaat er een pijnlijke verdikking met een slechte doorbloeding. Afvalstoffen hopen zich op en er stroomt minder zuurstof en energie door de knoop. Je krijgt last van nek- en rugpijn.

Triggerpoint massage

Het is goed om regelmatig de druk van de ketel te halen door deze triggerpoints te behandelen en de spieren zich te laten ontspannen. De nek-, schouder- en rugmassage is ontworpen als een triggerpoint massage. Bij deze techniek worden de pijnlijke gebieden verlost van de verdikkingen door druk-, kneed- en roltechnieken toe te passen gecombineerd met Zweedse massagetechnieken. Door dat laatste biedt deze massage ook een stuk ontspanning. Ook ontspanning helpt om nek- en rugklachten te verminderen.

  • De druk van de massage is gemiddeld tot krachtig.
  • De gemasseerde zones zijn de nek, schouders en rug.
  • Je kunt kiezen uit een massage van 30 minuten of 60 minuten.

De effecten van een nek-, schouder- en rugmassage

  • Maakt spierknopen los en verlicht nek- en rugklachten
  • Vermindert nek- en rugpijn
  • Vermindert stijfheid
  • Verbetert de bloedcirculatie en daarmee de afvoer van afvalstoffen
  • Brengt het lichaam meer in balans en geeft rust in het hoofd
Chat openen
💬 Vragen?
Wist je dat je via onze nieuwsbrief gebruik kunt maken van kortingsacties?