Je leeftijd en je huid, wat merk jij al?

Ons lichaam ontwikkelt zich gedurende ons hele leven en in elke fase van het leven verandert onze huid. In dit artikel beschrijven we kort wat er met de huid gebeurt door de jaren heen. Merk jij al iets op aan je huid? En belangrijk: wat kun je doen om je huid in een goede conditie te houden?

20 tot 30 jaar

Vanaf deze leeftijd worden er fijne lijntjes zichtbaar in het gezicht en voelt de huid sneller droger en trekkerig aan. Dit is het gevolg van een verminderde vochtbalans en een afgenomen talgproductie.

30 tot 40 jaar

De fijne lijntjes in het gezicht worden iets dieper en de eerste kraaienpootjes ontstaan. De elasticiteit van de huid neemt af en de huid wordt minder strak. Dit komt voornamelijk door een afgenomen stofwisseling. Ook worden de poriën op deze leeftijd grover en beter zichtbaar.

40 tot 50 jaar

De welbekende lach- en fronsrimpels worden beter zichtbaar. Ook worden op deze leeftijd pigmentvlekken duidelijk. Kringen en wallen bij de ogen zullen zichtbaarder zijn, doordat de vocht- en vetbalans afneemt.

50 tot 60 jaar

Rimpels, huidverslapping en pigmentvlekken verergeren met de jaren. De huid is op deze leeftijd ook een stuk droger en sneller vochtarm.

Wat kun je eraan doen?

Gelukkig kun je wel iets doen om het proces van huidveroudering te vertragen en veel voorkomende huidproblemen te verminderen. Het is eigenlijk best eenvoudig: zorg goed voor je huid, drink voldoende en ontspan je regelmatig. Stress beïnvloedt veel processen in ons lichaam, dus ook huidveroudering. Organic Massage zorgt dat je heerlijk tot rust komt en gebruikt natuurlijke en voedende producten om je huid extra te verzorgen. Huidveroudering hoort natuurlijk bij het ouder worden, maar stressvermindering en een goede verzorging van de huid is iets waar jij zelf invloed op hebt!

Op de hoogte blijven van alles op het gebied van massage, ontspanning, verzorging en de aanbiedingen van Organic Massage? Schrijf je hieronder in.

Volgende

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
💬 Vragen?
Wist je dat je via onze nieuwsbrief gebruik kunt maken van kortingsacties?